Menu

3D-animasjon

3D-animasjon blir bare mer og mer populært i filmbransjen. Når kan du se kjente titler som Jurassic world, Oppdrag Dory, Jungelboken og mange flere filmer i 3D. En 3D-animasjonsfilm som ble svært populær både blant barn og voksne er Lego-filmen. Filmen er skapt på bakgrunn av lego-klossene som kom for over 50 år siden. Filmen har fått en rekke gode tilbakemeldinger for sin kreative historie, og de utrolige 3D effektene som blir brukt. Lego inviterer til kreativitet og fantasi på høyt plan, og det er ingen tvil om denne filmen er med på å inspirere både barna og de voksne.

free_hd_the_lego_movie_2014_wallpapers_desktop_backgrounds_lego_movie_hd_movie_wallpapers-31Lego åpner for kreativitet og fantasi!

I barnas verden finnes det mange varianter av lekeklosser, men ingenting kan slå original Lego med det enorme utvalget av klosser og figurer de har. Med Lego kan man velge å følge bruksanvisningen til punkt å prikke, endre litt underveis i oppbyggingen, eller så kan man bygge opp noe helt nytt fra bunnen av. Legoen finnes i mange norske hjem idag, og har helt siden 1949 vært med på å la barn utvikle sine kreative egenskaper. Man kan ha det mye moro med lego, og ikke bare i form av klossene. I 2014 kom den kjente Lego-filmen ut, som ble svært godt mottatt av Lego-fans verden rundt. I Danmark finnes et eget Lego-land som er perfekt for barnefamilier på ferie. En fornøyelsespark som er fylt med fornøyelser for hele familien. Her finner du karuseller i alle størrelser, akvarium, piratland og mange andre fornøyelser. Man kan også gå inn i miniverden, hvor man kan se mange verdenskjente områder og bygninger bygget med mer enn 20 millioner Lego-klosser. En opplevelse for livet!

Ønsker du å jobbe med 3D-animasjon?

I Norge har du mange muligheter for å studere 3D-animasjon. Med en utdanning innen 3D-animasjon har du flere muligheter i mediebransjen. Spill og filmbransjen er kanskje det folk først tenker på når man tenker animasjon, men man kan også jobbe innen reklame eller industribransjen. Som 3D-animatør kan man blant annet visualisere produkter for industribransjen som brukes i salg og produksjon. I reklamebransjen trenger man 3D-animatører til blant annet å utforme reklamefilmer, animasjon til nettsider og for mobil. 3D-animasjon handler rett og slett om visuell historiefortelling. Ved å bruke riktig lys og elementer, skaper man en historie til filmen eller bildet. I studiene lærer man om visuell kommunikasjon og hvordan man kan bruke dette til å skape en unik historie. Høyskolen i Volda, Norges Kreative Høyskole, Noroff og Westerdals er bare noen av de skolene i Norge som tilbyr utdanning innen 3D-animasjon. Sjekk ut Studentum for å finne komplett oversikt over de skolene som tilbyr utdanning innen 3D og animasjon, både i Norge og utlandet.