Menu

3D-visualisering og interiørdesign

Det finnes 3D-programmer til det aller meste, og interiørdesign er intet unntak.

Det er nemlig mange programvarer som lar deg se hvordan møbler og interiørvarer blir seende ut i ditt eget hjemme. Så hvis du for eksempel ønsker å kjøpe deg et kult teppe fra nettbutikken Trendcarpet, kan du sjekke det ut i et 3D-program før du bestiller. På den måten kan du føle deg helt sikker på at teppet passer inn hjemme hos deg. I denne nettbutikken finner du et stort utvalg av trendy tepper, og garantert noe som passer til deg og din stil.

3D-visualisering til fargekart

Når du først skal pusse opp, skal du kanskje ha mer enn et nytt teppe. Kanskje du også skal male om veggene i samme slengene? Også her kan 3D-visualisering komme til god hjelp.

For visste du at Bo Bedre-favoritten Jotun tilbyr sin egen app for å teste ulike fargeprøver på veggene hjemme hos deg? Det er en topp måte å sjekke om malingen passer inn hos deg, uten å måtte teste malingen på veggen med en prøveboks.

Men husk at du også bør tenke på hvordan fargen på teppet og fargen på veggen står i stil. Akkurat nå er ton-i-ton-trenden sterk, så det kan være en god idé å velge farger i samme toneskala. Hvis du gjør det er sjansen stor for du får et tidsriktig resultat som du garantert blir glad i.

Hva med hele huset?

Du kan faktisk tegne hele huset med et 3D-program. Du trenger selvsagt ikke å gjøre det hvis du har et hus fra før, men hvis du skal bygge nytt kommer denne teknologien veldig godt med. Det er et godt verktøy som kan hjelpe deg med å ta de rette beslutningene underveis i prosessen. For det er jo faktisk sånn at en slik prosess kan føles veldig stressende for de fleste, og da kan et slikt program gjøre at du senker skuldrene noe.

Et siste lite poeng som du heller ikke bør glemme, er følgende: Når du tar gode, opplyste valg så er sjansen mindre for at du kommer til å angre senere. På den måten tjener du fort mye penger ved å se interiøret ditt i et 3D-program før du kjøper det. Du slipper bomkjøp, og det å måtte handle flere ganger.