Menu

Vil 3D-printere snart bli allemanseie?

Developer Team Brainstorming by 3D Printer.Design og produksjon vil aldri være som før – 3D-printere har tatt verden med storm. Det er bare å slippe kreativiteten inn, skape en illustrasjon og la 3D-printeren gjøre sitt. Mange har tatt i bruk en slik printer til ulike prosjekter både som hobby- og jobbsammenheng. Ettersom etterspørselen er blitt større er også prisen på en 3D-printer mye mer overkommelig enn tidligere. Spørsmålet er; vil en 3D-printer bli noe vi alle “må ha” i hjemmet? Eller vil vi holde oss til å legge inn en bestilling (eller to) hos utvalgte bedrifter som vil ha en slik 3D-print løsning?

Årets nykommer – 3D printer

Det er flere og flere som ønsker å ta bruk i en 3D-printer, også i privat sammenheng til ulike prosjekter. Mange ønsker også å “trikse” seg frem til flotte figurer en kan gi bort i gave. For eksempel er det en stor trend å printe ut en 3D-figur av barn/barnebarn. Ettersom etterspørselen har økt, og den kommer til å øke ytterligere, vil man finne billige 3D-printere i fremtiden. Iallefall billigere enn hva de kostet da disse ble lansert. Hvor billig kan man jo alltid diskutere, men trenden er kommet for å bli og vi elsker å se ting bli produsert som gir oss et glimt av “real life”.

3D-printer | økt etterspørsel = lavere pris

Vi kan konkludere med at verden er blitt et langt mindre sted og vi er alle opptatt av å følge trendene. Akkurat som vi elsker å oppleve “real life moments” i form av ulike sosiale medier, vil også en 3D-printer hjelpe oss med dette. Teacher teaching students to load filament into 3D printerMan kan gi liv i minner vi kanskje bare har lagret på laptopen i form av et bilde eller vi kan designe noe eget. Dette gir oss også en mulighet til å gjøre mye selv og i en digital verden hvor blogging er en stor del av hverdagen, da kan man med en 3D-printer enkelt og raskt skape egne ting som for eksempel en logo eller et ikonisk bilde.