Menu

3D visualisering – Et godt verktøy for boligbyggere

3D-visualisering og virtuell bygging blir bare mer og mer relevant og vanlig. Denne metoden kan virkelig gjøre boligbygging både raskere, sikrere og mer lønnsomt. Ved å skape et bygg i en tredimensjonal, virtuell verden og oppleve det gjennom VR-briller får man et helt annet inntrykk enn om man bare ser på en plantegning. Dette er ikke bare en ny, morsom og spennende fase – dette er fremtiden for boligbygging og arkitektur verden over. Og hvem vet, kanskje du og jeg får muligheten til å være en del av denne spennende prosessen?

Kan man printe ut et hus?

Vi snakker ikke bare om virtuelle hus som blir brukt som referanse når det ekte huset bygges. Man har faktisk også begynt å printe ut nye hus i virkeligheten. Det betyr at Ditt nye hus kan bli 3D-printet om du har planer om å bygge et eget hus en gang i en ikke så fjern fremtid. Foreløpig skjer dette bare i California, Kina og Nederland – men vi nordmenn kommer nok på banen etter hvert som dette blir større. Teknologien kalles Contour Crafting, og går ut på at roboter printer bygget direkte på tomten. Dermed blir også alle rør og ledninger bygget direkte inn i veggene.

Fremtiden er spennende

Man ser flere eksempler rundt om i verden på forskjellige bransjer som blandes sammen og samarbeider for tiden. 3d-animatører og spilldesignere slår seg sammen med arkitekter og byggefirmaer for å dele ideer. Og resultatene blir virkelig banebrytende. Byggebransjen er på vei inn i en spennende teknologisk og kunstnerisk revolusjon, og vi er alle inviterte. Fremtiden er nå – hvilken rolle vil du spille i den? Sannsynligvis vil denne utviklingen også få en del kritikk fra noen hold. Det vil bli jo også bli mindre etterspørsel etter menneskelig arbeidskraft i byggebransjen etter dette. Så fremskritt er dessverre ikke helt uten sine baksider.