Menu

VR-briller, fremtidens underholdning?

Virtual Reality, eller VR som den nye teknologien kalles på folkemunne, er på vei inn overalt. Det blir det neste store innen underholdning, og det er ingen vei utenom. De første masseproduserte VR-brillene er allerede tilgjengelige på nettet, og stadig flere industrier gjør seg klar til de nye produktene som må produseres for å passe VR-brukerne.

Fortsatt i dyreste laget for de fleste av oss

For øyeblikket er VR-briller fortsatt en dyr ting å kjøpe, fortsatt et luksusprodukt. Men med tiden vil det bli stadig vanligere, konkurransen vil bli større og markedet vil utvikle seg i mange retninger. Allerede nå gir enkelte flyselskaper ut VR-briller til sine passasjerer på første klasse, slik at man kan få seg en splitter ny opplevelse av reisen. VR-brillene vil også tilpasse seg nettleserne vi bruker, og bli en stor ting innen reklame. Snakker vi underholdning, er det spesielt filmindustrien som vil tilby helt nye måter å nyte kinofilmer på. Spørsmålet er hvilke populære industrier som vil gå under når VR-brillene blir en hverdagslig ting.

En fremtidsløsning med mange bruksområder

technologyEt par gode VR-briller koster minst ett tusen kroner for øyeblikket, men med tiden vil de bli billigere. KickStarter er fullt av spennende prosjekter med VR-briller i sentrum. Tenk deg bare fremtidens butikker! Man vil kunne gå rundt og se på produktene, prøve dem ut og se hvor godt de passer i huset ditt før du faktisk kjøper dem! Trenger du nye vinduer? Velg et sett hos en nettbutikk, og se hvordan utsikten din blir når de er på plass. På jakt etter nye klær? Prøv dem på digitalt, og bestill de som ser best ut i det virtuelle speilet hos Zalando! Med slike muligheter er det ingen grunn til å fortsette med det som er “vanlig” i dag. Vi må kunne omfavne fremtiden og ikke tviholde på gamle standarder. Sosiale nettverk bli helt annerledes, og digitale reiser vil bli en virkelighet.

En suksess med bismak?

VR-briller vil gjøre det enda mindre nødvendig å forlate hjemmet, noe som kan være en skremmende utvikling. Men samtidig får man mer tid til å gjøre andre ting, i stedet for å gå rundt i butikkene eller kjede seg på et tog uten underholdning. Fremtiden er på vei, og det er bare å forvente fantastiske muligheter.