Menu

Lag en 3D hjemmekino

3D-kino har for lengst kommet til de fleste steder i Norge, så hvorfor ikke satse på 3D når du skal lage et hjemmekinoanlegg? Ja, det koster litt, men vanlig hjemmekino koster også penger, så forskjellen i pris er ikke altfor skremmende.
Sammenlign systemer
Sørg for at du sammenligner flere anlegg før du kjøper hjemmekinoanlegg. Sammenlign både pris, kvalitet og brukervennlighet. Det er en del forskjeller på anleggene, og prisen kan også variere en del. De billigste anleggene inneholder mye plast, men de funker også godt. Dyrere anlegg kan være mer holdbare, men hvis du behandler anlegget bra, vil også de billige vare en stund. Før du sammenligner systemene i butikken, bør du lese tester. Der får du ekspertenes mening om de ulike anleggene. Er du ute etter å spare penger, er det også viktig å sjekke prisen hos mange butikker, både vanlige butikker og nettbutikker.

4 People Watching Tv with 3D Glasses

Hva er forskjellene?
Hovedforskjellene mellom de billige og de dyre anleggene er lydkvaliteten. Her kommer vi tilbake til materialvalget igjen. Høyttalere laget av plast gir lit dårligere hi-fi-lyd enn de dyrere anleggene. Men det går an å skjule disse svakhetene gjennom å justere lydbalansen.
Privat hjemmekino
Noen foretrekker å lage et kinolignende rom med sofaer og bord for en behagelig kinoopplevelse. Andre vil ha en privat hjemmekino der de kan ligge i sengen og se på filmer. Du kan investere i en ekstra god seng til rommet. Kontinentalsenger er som regel et godt alternativ til den helt private kinoopplevelsen.
Ekte kinoprojektor
Skal du skape en helt ekte kinoopplevelse, investerer du kanskje i en skikkelig kinoprojektor. Her må du litt opp i prisklasse, men skal det først være en ekte hjemmekino, så kan dette gjøre susen. Her bør du også lese tester og sammenligne ulike projektorer, for det er ikke alle som er like godt egnet til alle formål. 3D-filmer krever sitt av projektorene, så hvis du skal gjøre kinoopplevelsen mest mulig, gjelder det å velge med omhu. Fordelen med å velge god kvalitet er at opplevelsen blir enda bedre, og du sparer samtidig noen tusenlapper i vanlige kinobilletter.