Menu

Boligbransjen søker folk med lidenskap for 3D-visualisering

De visuelle forskjellene mellom virkeligheten vår og den virtuelle verden vi skaper blir stadig mindre. For hvert år får vi animasjonsfilmer og spill som ser mer og mer realistiske ut. Derfor bør det ikke komme som en veldig stor overraskelse at boligbransjen begynner å snuse på 3D-visualisering. Hvorfor skal du bruke en flat plantegning som referanse når du kan virkeliggjøre bygningen din i en tredimensjonal virtuell verden? Og det finnes ingen bedre måte å vise andre mennesker ideen din enn å sette på dem et par VR-briller og la dem utforske på egenhånd.

Skanska tenker nyskapende

Boligfirmaet Skanska tar in gamere til staben sin, etter å ha sett potensialet denne bransjen og kunstformen har. Fra før av hadde de kun ansatte som har studert tekniske fag og bygg, men nå har de begynt å tenke nytt. De legger også vekt på at personen skal ha en brennende interesse for 3d-kunst eller spilldesign, da dette er mye viktigere for dem enn utdannelsen på papiret. Ved hjelp av spillmotoren Unity skaper Skanska bygget virtuelt, og her kan det potensielle bygget utforskes i 3d ved hjelp av brillene Oculus Rift og HTC Vive. Dette er gode nyheter for både byggebransjen og spillentusiaster.

Dette er fremtiden

Som de fleste andre bransjer er også boligbransjen i stadig utvikling. Etter en fem år lang utdannelse er mye allerede forandret, og lærebøkene du hadde er ikke lenger relevante når du er ferdig med skolen. Derfor er det viktig at bedrifter som dette tenker nytt og tør å ta noen sjanser. Den nye generasjonen av ansatte kommer til å forme fremtiden, så det er viktig å holde følge med utviklingen. Og det er ikke bare kult og spennende å benytte seg av 3d-visualisering i bransjer som dette, det er også veldig praktisk. Et fysisk bygg tar tid og penger å sette opp eller rive ned, mens det samme kan gjøres med noen tastetrykk her.