Menu

En framtid i 3D – også for sko


3D blir stadig mer vanlig. I dag brukes 3D-teknologi til alt mulig, fra filmer og spill til medisinske undersøkelser – og inne skoindustrien, utrolig nok. 3D er ingen nyhet. Allerede på 1920-tallet fantes 3D-filmer på kino, men formatet ble ikke populært, og ble lagt bort. Mange husker kanskje også 3D-bilder som var med i blader, og eksperimentelle 3D-sendinger på TV under OL på Lillehammer. Nå er tiden kommet for skoprodusentene til å benytte seg av denne ekstra dimensjonen i prosessen for å skape perfekt fottøy.


Closeup of mid 20's couple screaming while wathcing a movie at movie theater. Both wearing 3-d glasses and keeping their mouth open. She grabbed his hand. Low angle shot, toned image.

3D til et helt nytt nivå
Dagens 3D er bedre og mer avansert enn tidligere, og teknologien har mange bruksområder. Med 3D kan arkitekter lage en levende tegning av en gjenstand, som kan vris og vendes og studeres både innvendig og utvendig før produktet blir laget. Med ny teknologi kan tegningene til og med
ses i ekte 3D, ikke bare på en flat skjerm. Dette skaper selvfølgelig kreativ glede hos skapende yrkesgrupper som designere, arkitekter og ingeniører.

Kan revolusjonere netthandelen
3D-printere er en annen oppfinnelse med stort potensial. Allerede nå brukes 3D-printere til å lage alt fra kaffekopper til klær og sko. Store merkevareprodusenter kan snart begynne å tilby dette til den jevne bruker, slik at du snart kan printe ut dine egne
Timberland sko spesialtilpasset dine føtter. I så fall står vi overfor store endringer innen handel og e-handel. Da blir det kanskje gammeldags å bestille varer på nettet, du foretrekker å gå i butikken for sko spesiallaget etter ditt eget fottrykk. Du bare betaler for produktet, og butikken bruker ditt fotavtrykk for å printe ut en modell som passer perfekt for dine føtter. Du slipper å vente på å få varen i posten, og kan bruke produktet allerede samme dag. Dette vil selvsagt by på problemer for butikkene, men for forbrukerne vil det by på kjempefordeler.

Ikke riktig på plass enda

Selv om giganter som Adidas har dette konseptet som en del av sine planer for fremtiden, er dette et produkt som ikke riktig er på plass enda. Så inntil videre nyter vi godt av det store utvalget vi finner i nettbutikker, og går i skobutikken nedi gata for å prøve sko til vi finner en sko som passer våre føtter. Men fremtiden er snart her – og med 3D blir skoene laget for dine føtter personlig!