Menu

Eksempler på naturtro bilder

Det som er fantastisk med å leve er at man ser alt i tre dimensjoner. Når du leser en bok eller skisserer en tegning, er likevel noe forandret. Dybden er ikke med, fordi hverken boka eller tegningen har volum eller masse. Likevel kan man bli lurt av en illusjon, og da vet man nesten ikke hva som er virkelig./b

Historiens store malere var opptatt av at maleriene deres skulle være naturtro, slik at det nesten var umulig å avsløre at det var malt på et lerret. Maleriene var så naturlige at folk ville hoppe inn i dem fordi de trodde de ble tatt med inn i en ny dimensjon, et univers hvor man kunne slippe unna alle tragedier.

Camera Degli Sposi

Dette er en freske som er malt i taket på byens palass. Fresken illustrerer en rekke skikkelser som man ser opp på fra gulvet. Når man ser opp på dem ser det nesten ut som de titter ned på deg, der de står og ser ut over palasset. Det er maleren Andrea Mantegna som er kunstneren bak maleriene.

Bruker man mobilkameraet kan du sørge for å lage en slags ramme slik at motivet ser ut som det står i bakgrunnen. Det er enklere å bevare øyeblikket med et kraftig deksel til iPhone 11 fordi da får man et bedre tak. Rammen kan være blomster i forgrunn, en hekk, et gjerde eller en vogn. Videre kan man gjøre den uskarp ved å fokusere på motivet. Dybde kan også et lys-telt skape, da ser bildet mer proft ut.

Escapado de la Critica

Dette er et maleri med humor. Det ser ut som gutten på maleriet skal til å rømme ut av rammen, og det ser skikkelig ekte ut. Med den mørke bakgrunnen blir objektet veldig levende. Det er Pere Borell de Caso som har malt kunstverket.

Slike malerier skal bedra øynene våre til å tro det vi ser er ekte. I kunsten snakker man ofte om “trompe d`oeil” som er en teknikk som kalles forkorting. Det er måter å male på som gir en illusjon av at noe er der. Slike illusjons-teknikker finnes det mange av, slik som kognitive og optiske illusjoner.