Menu

Spill i 3D!

Med fremskritt innen 3D-teknologien så har vi også kommet frem til mer realistiske simuleringer enn noensinne! Ved å investere i 3D-briller så kan man faktisk spille noen av favorittspillene sine med mye mer innlevelse enn det som tidligere var mulig.

La oss gå igjennom noe av utstyret som vi kan bruke for å nyte denne nye opplevelsen. De fleste kommer til å gjøre susen i forhold til det vi er på jakt etter, men det er selvfølgelig også noen prisforskjeller på disse headsettene. De fleste av disse trenger kraftige datamaskiner for å fungere ordentlig. Derfor kan man se at det fort kan bli litt av en investering dersom man skal koble seg opp til den virtuelle verden. Heldigvis kan man fikse finansieringen ved å ta opp et forbrukslån hos centum dersom det er behov for dette. Oculus Rift er kanskje en av de mest kjente merkene og det med god grunn. Denne pakken inneholder alt man trenger for å spille uten avbrytelser og med mer kontroll over omgivelsene i spillet.

Det er derimot ikke nødvendigvis alle favorittspillene dine som har denne funksjonen tilgjengelig, men det begynner å bli flere enn noen gang. Man kan enkelt finne en liste over de mest populære spillene som man kan prøve seg på.

Måten dette lar seg muliggjøre er med nokså avansert teknologi, som i all hovedsak forsøker å flytte deg inn i den virtuelle verden som du har lastet opp. Dette gjøres ved å spore dine bevegelser, hvordan du snur hodet frem og tilbake, hvor øynene dine ser og hvordan hendene dine beveger seg. Dersom du aldri har prøvd dette så anbefales det å gi det et ærlig forsøk. Noen sverger ved denne måten å spille på, og vil helst ikke gå tilbake til å se på en skjerm og bruke den gammeldagse måten som innebærer tastatur/håndkontroller. Hvorfor? Fordi det føles ekstremt realistisk.

Dersom man spiller et skrekkspill så er det garantert en helt annen effekt å spille det gjennom VR. Det føles jo rett og slett ut som man er i spillet selv. Det garanterer en økning i hjerterytmen. For de som er glade i å røre seg mye så er VR definitivt noe som bør vurderes. Tiden kan virkelig gå meget fort i denne verdenen, og før man vet ordet av det så har man hatt fått seg en real treningsøkt på flere timer. Som man da forstår så er det også sunnere å spille i VR fordi man får mye mer trening enn ved bare å sitte foran skjermen og trykke på knapper. I en flysimulator kan man også få en virkelig følelse av at man faktisk flyr. Gaming er jo selvfølgelig ikke det eneste man kan gjøre med denne teknologien, man kan også se filmer og virkelig føle at man er der.

Dette er veldig spennende for de fleste!