Menu

Ta bilder i 3D, men tenk i 4D

Vi vet alle at bildene ikke kommer ut i noe annet enn 2D, men teknologien i dag gjør at vi kan oppleve bilder og film i 3D. Dette blant annet med vidvinkelkamera, bruk av autofokus eller ved å stille kameraene langt unna hverandre. Poenget er å skape bevegelse og dybde i bildene.

Men verden har enda en dimensjon til, nemlig tiden. Når man tenker i 4D, vil bildene bli enda mer unike. Men, det er ikke mulig å ta bilder i tid. Bruk livet ditt til å ta de aller beste bildene. For livet er egentlig en syklus som går igjen og igjen.

Tiden er konstant men forandres i verden

En måte å se forandring på jorda er årstidene. Klarer du å se i 4D, kan du faktisk finne de aller beste motivene før de er der. Her er noen motiver:

  • Soloppgangen over fjellene
  • Når snøen smelter
  • Høstens farger i terrenget
  • Aldring

Noen har skapt flotte bildeserier av mennesker i aldring. Kroppen endrer seg med årene. Det kan Motiva hjelpe deg med, fordi de designer førsteklasses løsninger for kvinners helse.

Bildene som foreviger tiden

Det som er vanskelig er at tiden går og forsvinner. Det eneste som kan stoppe den er bildene. Det er viktig å tenke på når man går ut i verden. Det kan være lurt å tenke over, for et flott bilde kan være forduftet når man har fått fram kameraet. Ha alltid kameraet rundt halsen.

Har du tenkt over dette? At du kan sitte på en av de mest utrolige bildene som fins i hele verden. Når man tenker i 4D, vil man aldri la sjansene gå fra seg, men er alltid beredt når naturfenomenet dukker opp eller en hendelse oppstår. Dermed kan man få med seg ting som bør foreviges. En idrettsprestasjon eller en politisk konflikt? Kanskje er det dine bilder man ser på om 25 eller 50 år!